La Campanya

 

“La fam no fa vacances” és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones en risc de precarietat alimentària del nostre entorn rebin ajuda durant l’estiu.

La situació actual, amb més d’un 20% de la població catalana per sota el llindar de la pobresa i una demanda creixent d’aliments per part de les entitats, fa que el Banc dels Aliments hagi d’incrementar les tones distribuïdes. Aquesta és la raó principal que porta a la nostra fundació a fer una nova crida a la societat catalana per recollir aliments de primera necessitat.

La campanya pretén motivar a la ciutadanía a mobilitzar-se contra precarietat en el nostre entorn, organitzant actes i activitats, durant els mesos de maig i juny, que permetin recollir aliments bàsics (oli, llet, llegum cuit i conserves) per omplir els magatzems de les entitats d’ajuda social de les seves respectives poblacions, i que aquestes les puguin fer arribar als seus beneficiaris durant l’estiu.

 

Com podeu col·laborar?

Si creieu que la vostra associació, coral, colla castellera, sardanes, teatre, club esportiu, agrupament escolta, empresa o entitat pot estar interessada en col·laborar a la campanya organitzant una activitat de recollida d’aliments per una entitat, si us plau, ompliu el següent formulari. Des del Banc dels Aliments contactarem amb vosaltres per informar-vos de les entitats més properes i us aconsellarem sobre la organització d’activitats.

 

Organitza la teva activitat

Hi ha moltes maneres d’ajudar. Aquí en teniu alguns exemples, però cadascú pot triar i organitzar la seva recollida com cregui més adient. La creativitat de la campanya és il·limitada.

1- Clubs esportius: oferir un descompte a l’entrada d’un partit a canvi de l’aportació d’aliments bàsics.

2- Empreses: recollides d’aliments entre els treballadors.

3- Associacions culturals: oferir descomptes a l’entrada de concerts, recitals i actes a canvi d’aliments bàsics.

4- Centres educatius: organitzar festes de fi de curs solidàries.

 

Quins són els aliments més adients per a la donació?

Necessitem oli, llet, llegum cuit i conserves. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.

 

Com i a qui s’entregaran els aliments recollits?

Les entitats seran les encarregades de rebre, classificar i entregar els aliments als seus beneficiaris.

Un cop el Banc dels Aliments hagi vinculat l’activitat amb l’entitat més propera, els organitzadors són qui es posaran en contacte directament amb l’entitat per a definir la manera, la data i la logística més adequades per a l’entrega dels aliments a cada entitat.

Finalitzada l’activitat, s’haurà d’informar al Banc dels Aliments de la vostra demarcació de la quantitat d’aliments recollida per tal de tenir-ne un control i garantir-ne la justa distribució.