Com podeu col·laborar?

Si la vostra associació, coral, colla castellera, sardanes, teatre, club esportiu, agrupament escolta, empresa o entitat pot estar interessada en col·laborar a la campanya organitzant una activitat de recollida d’aliments per una entitat propera, si us plau, ompliu el següent formulari i des del Banc dels Aliments contactarem amb vosaltres per informar-vos de les entitats més properes i us aconsellarem sobre la organització d’activitats.

Quin tipus d’activitat podem organitzar?

Hi ha moltes maneres d’ajudar. Aquí en teniu alguns exemples però cadascú pot triar i organitzar la seva recollida com cregui més adient. La creativitat de la campanya és il·limitada.

Clubs esportius: oferir un descompte a l’entrada d’un partit a canvi de l’aportació d’aliments bàsics.

Empreses: recollides d’aliments entre els treballadors.

Associacions culturals: oferir descomptes a l’entrada de concerts, recitals i actes a canvi d’aliments bàsics.

Ajuntaments: organitzar actes populars per motivar als ciutadans a aportar aliments bàsics.

Quins són els aliments més adients per la donació?

Necessitem oli, llet UHT, i conserves. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones. Cada entitat benèfica, d’acord amb l’associació o grup que l’ajuda, pot també demanar especialment algun tipus d’aliment que li faci més falta durant l’estiu.

Com i a qui es donaran els aliments recollits?

Les entitats seran les encarregades de rebre, classificar i entregar els aliments als seus beneficiaris.
Un cop el Banc dels Aliments hagi vinculat l’activitat amb l’entitat més propera, serà l’associació, grup, escola, etc. la que es posarà en contacte directament amb l’entitat per a definir la manera, la data i la logística més adequades per a l’entrega dels aliments a cada entitat.
Finalitzada l’activitat, s’haurà d’informar al Banc dels Aliments de la vostra demarcació de la quantitat d’aliments recollida per tal de tenir-ne un control i garantir-ne la justa distribució.

També pots participar a la campanya fent una donació d’aliments on line.